Lestijden en pauze

De onderstaande informatie is op dit moment niet actueel. Check het laatste nieuws voor meer informatie.

Inloop

Om 8.15 uur gaat de deur open en mogen kinderen en ouders de school in. De leerkracht is dan in of bij de klas. We starten om 8.30 uur. Omdat we graag op tijd willen beginnen en gaan ervan uit dat iedereen op tijd is. Te laat komen is storend en voor het kind zelf vaak vervelend.

Hetzelfde geldt voor de middag, als de deur om 12.55 open gaat en we om 13.00 starten.

Voor en na schooltijd is er geen toezicht op het plein of op kinderen die buiten staan te wachten. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van ouders.

Om 12.00 (woensdag 12.30) en 15.00 gaat de school uit. De kinderen van groep 1 worden in de klas opgehaald, de oudere kinderen mogen zelfstandig naar buiten.

We vinden het niet prettig als ouders voor het uitgaan van de school voor de groepslokalen staan te wachten. Dit leidt tot onrust in de groep. Vandaar de regel om pas naar binnen te komen als het “echt tijd is”.

Als de kinderen van groep 1/2 worden opgehaald door anderen of zelfstandig naar huis mogen willen we dat graag weten. Dit om vervelende misverstanden te voorkomen.

Lestijden

ma                         08.30-12.00 | 13.00-15.00

di                           08.30-12.00 | 13.00-15.00

wo                         08.30-12.30

do                          08.30-12.00 | 13.00-15.00

vr                           08.30-12.00 | 13.00-15.00 (groep 1 t/m 4 vrij)

Pauze

Van 10.00 uur tot 10.15 uur is de pauze en spelen de kinderen van groep 3 t/m 8 buiten, onder toezicht van de eigen leerkracht. Het buitenspelen van de groepen 1/2 is volgens eigen rooster. We maken samen met de Cramignon gebruik van de speelplaats en het veld, maar de speeltijden zijn gescheiden.

Voorafgaand aan de pauze is het tijd voor het tien-uurtje. Dit kan bestaan uit fruit, groente, een boterham of een “gezonde koek” en iets te drinken. Snoep en chocola zijn niet toegestaan.

Om de afvalberg te beperken wordt het tien-uurtje meegenomen in een beker en trommel. Deze worden aan het begin van de dag in de klas geplaatst en aan het eind van de dag weer mee naar huis genomen.

Vakanties en vrije dagen

Op de website staat een kalender / agenda. Hierop staat alle actuele data en activiteiten die voor ons van belang zijn. De digitale kalender is te transporteren naar je eigen digitale agenda.